085-0737070 info@lakehouse.nl

Hoe behaal je meer succes op werk?

door

Hoe behaal je succes?

Succes is belangrijk. Het zorgt er immers voor dat je met meer plezier naar je werk gaat en je meer energie krijgt van het werk dat je doet. Daarnaast is het ook als mens goed om te groeien en om jezelf te blijven ontwikkelen. Lees deze blog voor stappen die je kunt doorlopen om meer succes te behalen!

1. Definieer succes voor jezelf

Bepaal voor jezelf wat de definitie van succes is. Hoe ziet succes eruit? Hoe voelt het en waar bestaat het uit? Dit zijn een aantal voorbeeld vragen die je kunnen helpen met het definiëren van succes. Op deze manier is het gemakkelijker om succesvoller te worden op je werk. Geld, het verschil maken of een goede werk-privé balans zijn slechts enkele voorbeelden hoe jij succes kan definiëren. Laat je niet leiden door anderen, uiteindelijk ben jij de enige die precies weet wanneer jij je gelukkig en succesvol voelt.

2. Bepaal je eindbestemming

Hoe concreter je eindbestemming, des te beter. Nu je jouw definitie van succes hebt gedefinieerd, is het belangrijk om alle stappen naar jouw eindbestemming concreet te maken. Dit zorgt ervoor dat jij je doel gemakkelijker en sneller kan bereiken. Werk de onderstaande stappen uit op basis van wat je wilt gaan doen. Let er wel op dat je niet je huidige situatie beschrijft, maar je gewenste situatie!

 • je gewenste functie;
 • wat voor mensen je om je heen hebt verzameld;
 • met wie je samen werkt;
 • hoeveel je verdiend;
 • het aantal uur dat je werkt;
 • wat je naast je werk doet;
 • waarom je dit succes wilt bereiken.

De laatste vraag is eigenlijk de belangrijkste. De waarden die jou motiveren bij het behalen van je doel, geven een extra steuntje in je rug tijdens de weg ernaar toe. Wanneer je niet volledig achter je doel staat, zal je deze ook niet halen.

3. Tijd voor actie!

Je hebt net jouw definitie van succes uitgeschreven en concreet gemaakt. Eigenlijk heb je bepaald hoe je je huidige situatie beter en anders kan gaan maken. Tijdens de fase die nu is aangekomen, ga je de stappen identificeren die je bij jouw uiteindelijke doel gaan brengen. Hieronder vind je de stappen die je gaat nemen. Beschrijf:

 • De werkzaamheden waar jij je op wilt gaan richten.
 • Waar je gaat werken.
 • Wie je nodig hebt in je team.
 • Welke kennis of vaardigheden jij nodig hebt.

Daarnaast zijn er ook nog optionele stappen die uitgeschreven kunnen worden, zoals:

 • De opleiding die je wilt gaan volgen.
 • Welke mentor je wilt hebben.

Tijdens het uitschrijven van bovenstaande stappen, is het belangrijk om jouw stappenplan logisch en chronologisch te houden. Zo kun je altijd verder naar de volgende stap en houdt je jouw doelstelling behapbaar. Ook helpt het je bij het behouden van je focus. Hierover lees je meer in de volgende stap!

4. Behoud je focus

Jouw eigen gekozen doel voor succes is niet zomaar behaald en kost tijd. Daarom is het zo belangrijk om je focus erbij te houden. Voor het bereiken van je doel, zal je door wat lastigere periodes moeten gaan. Als het allemaal zo gemakkelijk was, had je je doel immers al bereikt! Er zijn een aantal tools om jezelf bij de les te houden. Zo kun je gebruik maken van een project planner, is het raadzaam om af en toe je doel te visualiseren en/of afspraken hierover thuis te maken. Als jij je je vanbinnen succesvol voelt, zal je dat ook gaan uitstralen!

 

Hulp nodig bij het definiëren van succes? Onze consultants helpen je graag in een vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact met ons op via 085-0737070.

 

Blog: Hoe behaal je meer succes?

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden