085-0737070 info@lakehouse.nl

De juiste trigger leidde Rob naar zijn nieuwe baan bij BAM Wonen

door

Het juiste bericht op het juiste moment over precies de juiste vacature. Dat is hoe Rob van der Kroef aan zijn nieuwe baan als Projectmanager Renovatie op Maat bij BAM Wonen is gekomen. ,,Normaal reageer ik nooit op berichten van recruiters, maar nu werd ik toch nieuwsgierig”, zo vertelt hij over het contact met Lakehouse.

Rob werkte bij een vastgoedonderhoudsbedrijf als projectcoördinator, waar hij verantwoordelijk was voor alle fases van het onderhoud. Hij had het goed naar zijn zin en voelde geen enkele behoefte om te reageren op de recruiters, die hij in deze overspannen arbeidsmarkt zowat wekelijks aan de lijn had. ,,Als ze vroegen: heb je zin om te praten? Was mijn reactie eigenlijk altijd: nee.”

Maar toen zijn werkdruk steeds hoger werd en er geen enkel perspectief was op verbetering, veranderde Rob zijn houding tegenover recruiters. Precies op dat moment kreeg hij een berichtje van Gaby de Rotte, consultant werving en selectie bij Lakehouse. ,,Ze vertelde over een nieuwe functie bij BAM Wonen, gericht op het voortraject, en dat sprak mij enorm aan”, vertelt Rob.

Bericht met concrete informatie maakte nieuwsgierig

,,In het bericht stond meer informatie dan in de meeste berichten van andere recruiters. Mij werd meteen duidelijk dat het om een grote aannemer ging in Nieuwegein – bij mij om de hoek – en het was concreet genoeg om mij zo nieuwsgierig te maken dat ik het gesprek met haar wilde aangaan”, geeft Rob aan. Gaby plande een kennismakingsgesprek in – vanwege corona – via MS Teams.

,,Tijdens het eerste gesprek stelde ze een aantal vragen om mij wat beter te leren kennen. Wat zoek je in je werk? Wie ben je? Ze liet mij eerst vertellen en gaf vervolgens wat meer informatie over niet één maar twee vacatures bij BAM Wonen: Projectmanager Renovatie op Maat en Renovatie Concepten. Dat vond ik interessant, want het gaf mij de kans om te kijken wat het beste bij me paste.”

Van kennismakingsgesprek tot persoonlijkheidstest

Er was sprake van een potentiële match en Gaby introduceerde Rob bij de klant. ,,Ik werd voorgesteld aan de directeur van BAM Wonen Renovatie op Maat en kreeg te horen wat er van mij verwacht werd, hoe de afdeling eruit zag en wat de mogelijke vervolgstappen zouden zijn. Het was eigenlijk een heel informeel, bijna gezellig gesprek met af en toe een kritische vraag.”

Rob ging ‘door’ naar de laatste ronde en schoof aan tafel bij de directeur en een HR-medewerker. Het derde gesprek stond in het teken van persoonlijkheidstesten. ,,We hebben twee testen gedaan: eentje ging over hoe ik als persoon ben en hoe zich dat uit in werk. Het tweede ging over wat ik zocht in mijn werk en ook in de toekomst”, herinnert Rob zich nog.

Betrokken recruiter bracht Rob ‘met de kruiwagen naar binnen’

Tijdens het traject kreeg Rob regelmatig een telefoontje van Gaby. ,,Ook nadat Gaby mij als het ware had overgedragen aan BAM richting het einde, bleef ze betrokken. Ze vroeg af en toe hoe het ging, belde me even voor kort overleg om te sparren en gaf aan dat ik haar altijd kon bellen over advies. Maar het was bij mij in die zin ook niet zo’n spannend traject: dus het was helemaal niet nodig.”

Eerder is Rob wel eens uitgezonden via een detacheringsbureau, maar het traject met Lakehouse is hem beter bevallen. ,,Waar ik daar nog heel lang verbonden bleef aan het detacheringsbureau, ben ik nu als het ware door Gaby met de kruiwagen naar binnen gebracht. Ze heeft me goed begeleid tijdens het proces en nu zit ik op mijn plek. Dat is gewoon mooi. Meer hoeft dat niet te zijn.”

Van eerste contact tot getekend contract in 2 maanden

,,Onderaan de streep is het in 1,5 à 2 maanden allemaal beklonken en heb ik mijn oude werkgever verteld dat ik de overstap zou gaan maken.” Inmiddels begint Rob alweer aan zijn vierde maand bij BAM Wonen. ,,Als Projectmanager Renovatie richt ik me op de planvorming in het voortraject. Ik ga na hoe we woningen kunnen renoveren en verduurzamen en schrijf daar een plan voor.”

Althans, dat is de bedoeling. Rob wordt nu nog ingewerkt op locatie in Eindhoven en krijgt daar te zien hoe alle lijnen lopen in een project. ,,Ik word goed aan de hand meegenomen”, zegt Rob tevreden. ,,En omdat het vanwege de bouwvak nog erg rustig was, krijg ik de tijd om in mijn rol te komen. Ik krijg de ruimte en vrijheid om beter te worden en volg al meteen een aantal opleidingen om te groeien in mijn vak.”

‘Blij met het aanbod van Lakehouse’

Kortom: het bevalt hem heel erg goed. ,,Ik ben blij dat het berichtje van Gaby op het juiste moment binnenkwam en mij de juiste informatie gaf om me nieuwsgierig te maken. Door die trigger ging ik erop in en het bleek een perfecte samenloop van omstandigheden. Een gelukstreffer.”

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? In de bouw, installatietechniek, energie, infrastructuur, vastgoed of industrie? Bekijk alle vacatures van onze klanten hier.

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden