085-0737070 info@lakehouse.nl

HSM Steel Structures

Gepubliceerd door:

dev-admin

HSM steelstructures

Interview F. Lelieveld, HSM Steel Structures

,,Wij willen niet zomaar maar groeien in mensen en uren. Wij willen meegroeien met de veranderende vraag in de markt”, aldus François Lelieveld, managing director bij HSM Steel Structures in Schiedam. Lakehouse hielp die ambities alvast een klein beetje waar te maken door een tendermanager voor het bedrijf te werven.

,,De focus van HSM Steel Structures ligt op staalconstructies voor offshore en infrastructuur. En waar offshore de laatste jaren de overhand had, zal dat de komende jaren gelijkwaardig worden”, verwacht François. ,,Wij kunnen bruggen en sluizen bouwen van A tot Z. Van ontwerp tot productie en installatie. Vanwege de gunstige ligging aan het water, kunnen we vanuit Schiedam de ‘kunstwerken’ volledig fabriceren en in hun geheel transporteren naar de plaats van bestemming.”

HSM Steel Structures doet projecten in binnen- en buitenland. Voorbeelden op het gebied van infrastructuur zijn UtarK, de spoorbrug over het Amsterdam-Rijn kanaal en de fietsbrug Cuijk-Mook. Maar ook de renovatie van de Prins Bernardsluizen in Tiel en de sluisdeuren plus beweegbare brug bij de Zuid-Willemsvaart in Veghel. Naast opdrachtgevers in Nederland werkt HSM Steel Structures met name voor klanten in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Kansen in staalproducties voor bruggen en sluizen grijpen

,,Met het oog op de geplande overheidsinvesteringen in de infrastructuur, zien we veel kansen op het gebied van bruggen en sluizen. Die willen we graag grijpen. Dat betekent dat we op zoek zijn naar duizendpoten die ons daarbij kunnen helpen.” Zo stelde het bedrijf onlangs een vacature open voor een tendermanager. ,,Maar we wilden niet zomaar een tendermanager. We zochten echt iemand die van meerdere markten thuis is. Een vakman die óók snapt wat productie is, commercie en inkoop”, beschrijft François zijn wervingsvraagstuk.

,,Zelf zoeken naar dit soort schaarse profielen, daar heb ik geen tijd voor. En ik had een paar slechte ervaringen met werving- en selectiebureaus. Van die cv-schuivers die je elke keer een profiel voorleggen – ‘en deze?’, ‘en deze?’ – waardoor je het selectiewerk uiteindelijk nog zelf aan het doen bent.” Maar dat beeld veranderde toen François bij Lakehouse aanklopte. ,,Ik kende Maarten al, omdat hij me ooit zelf eens achter de broek heeft gezeten. En hij heeft een vasthoudende indruk op me gemaakt. Daar houd ik van.”

Francois Lelieveld

Goed luisteren, selecteren en begeleiden

De betreffende senior consultant Maarten Schouten ging samen met werving- en selectieconsultant Gaby de Rotte voortvarend aan de slag. ,,Ze luisterden aandachtig naar me, namen het selectieproces volledig uit handen en dachten goed met me mee”, somt François op. ,,Daardoor kon ik ervan uitgaan dat de cv’s die ze mij lieten zien, voor het overgrote deel passend waren. Ik hoefde alleen nog de laatste selectie te maken en had zo ook nog wat te kiezen. Dat was fijn.”

Ook bij de kennismakingsgesprekken op het kantoor van HSM Steel Structures, die na François’ selectie volgden, waren Maarten en Gaby aanwezig. ,,Enerzijds zodat zij de kandidaat beter konden beoordelen. Anderzijds zodat ze mij feedback konden geven en ondersteuning konden bieden bij het stellen van de juiste vragen. Ze herinnerden me er tijdens het proces ook aan om op tijd te reageren en terugkoppeling te geven. Dat doet Lakehouse echt heel erg goed.”

Lakehouse onderscheidt zich met de persoonlijke benadering

,,Die persoonlijke benadering, tijd en aandacht, dat is waarmee dit bureau zich onderscheidt. Zij bellen kandidaten wél terug en maken hun cirkeltjes af. Dat kreeg ik ook terug van de kandidaten: aan het einde van de rit had ik twee sollicitanten, die ongeveer een gelijke kans maakte. Degene die het niet geworden is, belde mij nadien nog op om mij te bedanken voor de prettige gesprekken met zowel Lakehouse als mij. Dat vind ik een goed teken.”

Of de samenwerking met Lakehouse een vervolg krijgt? ,,Dat zou zomaar kunnen. We hebben de ambitie om nog veel verder te groeien. En wij willen niet alleen groeien in mensen en uren. Wij willen meegroeien met de markt. Daarom hebben wij geschikte medewerkers nodig die hun eigen vak beheersen én toegevoegde waarde bieden door bijvoorbeeld na te denken over de omgeving, duurzaamheid en een slimme hinderplanning. Zo kunnen we onze opdrachtgevers optimaal bedienen.”

Ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen? Leg je wervingsvraagstuk net als HSM Steel Structures bij ons neer. Dan komen wij gegarandeerd met een oplossing!

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden