085-0737070 info@lakehouse.nl

‘Onze ambitie? De beste worden in wat we doen’

Een veilige en gezonde leefomgeving creëren voor ons en onze kinderen. Door waterveilige kades, infrastructuur en groenvoorzieningen te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Dat is de missie van Bunnik Groep in Alphen aan den Rijn. ,,We willen de beste worden in wat we doen”

Frank Mollenhof, directeur van Bunnik Groep

‘Onze ambitie? De beste worden in wat we doen’

Een veilige en gezonde leefomgeving creëren voor ons en onze kinderen. Door waterveilige kades, infrastructuur en groenvoorzieningen te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Dat is de missie van Bunnik Groep in Alphen aan den Rijn. ,,We willen de beste worden in wat we doen”

Frank Mollenhof, directeur van Bunnik Groep

Interview met Frank Mollenhof

Bunnik Groep is een multidisciplinair aannemersbedrijf met een hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Het geografisch werkgebied is het Groene Hart met de vier grote steden in de Randstad. In die regio richt de groep zich op infrastructuur, milieu, groenvoorziening en gebiedsbeheer. ,,En dan met name de complexe werkzaamheden; in een slappe bodem of binnenstedelijke omgeving”, vertelt Frank.

,,Denk daarbij aan reconstructies met riolering en bestratingen, de aanleg en het onderhoud van parken en plantsoenen en het beheer van groen in de wijk”, somt hij op. ,,En soms komt alles bij elkaar: infrastructuur begint vaak in het groen. Dat kunnen we verwijderen, daarna onderzoeken we de bodem en zo nodig saneren we deze. Dan starten we met de aanleg van riolering en daarna bouwen we de constructie op en brengen de gewenste verharding aan. Tot slot planten we groen aan dat we jarenlang onderhouden en dan is de cirkel rond.”

‘Niet groeien om te groeien, maar focussen op kwaliteit’

Bunnik Groep is nu al een sterke lokale speler in de regio en Frank wil die positie in de toekomst verstevigen. ,,We willen niet zomaar groeien om te groeien. Het is belangrijk dat we de activiteiten die we doen, goed doen en steeds beter doen. In die zin streven we naar continuïteit. We hebben een goede naam en die houden we hoog. Als we de focus leggen op kwaliteit, dan komt groei vanzelf en wie weet komt er dan ook ruimte voor nieuwe activiteiten”, geeft hij aan.

Continuïteit nastreven betekent niet dat je moet stilstaan. ,,Om te renderen moet je weten wat de ontwikkelingen zijn in de markt”, weet Frank. ,,Vernieuwen doen wij bij Bunnik Groep onder andere door processen te ontwikkelen, te innoveren en te investeren in duurzaamheid. In dat kader kiezen wij bijvoorbeeld in plaats van een heggenschaar op een benzinemotor, steeds vaker voor elektrische apparatuur.”

‘Kwaliteit van onze mensen is ons belangrijkste goed’

Bunnik Groep speelt in op de wens van opdrachtgevers om meer aandacht te hebben voor de omgeving. ,,Vroeger kregen we een bestek en tekeningen van de opdrachtgever met de boodschap: ga dat maar maken. Tegenwoordig vraagt de klant functioneel uit: Een weg van A naar B met riolering. Hoe kunnen we dat het beste doen? Op welke manier realiseren we dit omgevingsvriendelijk? Dit vraagt andere competenties en vaardigheden van onze medewerkers.”

We hechten veel waarde aan personeel. ,,De kwaliteit en gezondheid van zijn mensen is ons belangrijkste goed”, zegt Frank. ,,Daar investeren we ook graag in. We zoeken de verbinding met onze mensen en geven ruimte aan hun ambities. Om zich verder te ontwikkelen, bekijken wij hoe we de opleidingsbehoeftes kunnen vormgeven. We hebben een heleboel specialisten in huis en die maken we nóg beter.”

Plezier in het werk staat voorop

Bunnik Groep is een familiebedrijf ,,We gaan niet alleen zakelijk met elkaar om, maar ook op persoonlijk vlak weten we wat er bij onze mensen leeft”, zegt hij. ,,Je mag hier fouten maken, we zijn een lerende organisatie. Juist als je ‘fouten’ onderkent, kunnen we ze samen oplossen en een volgende keer voorkomen.” Hierdoor bouwen we samen aan onze projecten én aan elkaar.

Bovenal zorgt Frank met zijn team voor een plezierige werkomgeving. ,,Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”, zegt hij. ,,Elke week is er een informele weekafsluiting, zowel op kantoor als op de projectlocaties. Daarnaast hebben we kennisbijeenkomsten en een actieve personeelsvereniging die allerlei activiteiten organiseert: van feestjes tot etentjes, kerst- en sinterklaasvieringen. Dat zorgt voor saamhorigheid onder onze medewerkers.”

Veel projecten in een straal van 50 kilometer: altijd dicht bij huis

In totaal werken er ruim 100 medewerkers bij de Bunnik Groep, waarvan zo’n driekwart buitenmedewerkers. Denk daarbij aan grondwerkers en groenvoorzieners. Het overige deel werkt op kantoor of vanuit de projectlocatie. Dit zijn bijvoorbeeld de projectbegeleiders, cost engineers, uitvoerders en stafmedewerkers. ,,En we zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten”, zegt Frank met een knipoog naar de openstaande vacatures.

Nieuwe medewerkers kunnen bij Bunnik Groep rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijk salaris, vrijheid, verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden. ,,Belangrijk is ook dat we lokaal werken. Veel van onze projecten voeren wij uit in een straal van 50 kilometer. Je hoeft dus niet ver te reizen. Dat levert je een betere werk-privébalans op én het zorgt ervoor dat je de prachtige projecten die je bouwt ook terugziet in jouw straat, plantsoen, of wijk in de buurt.”

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier de openstaande vacatures bij Bunnik Groep.

Bekijk alle vacatures bij Bunnik Groep in Alphen aan den Rijn

Commercieel Manager

Commercieel Manager

Klopt jouw commerciële hart voor het Groene Hart? Voor Bunnik Groep zijn wij op zoek naar een Commercieel Manager die bijdraagt aan de groei van dit ambitieuze aannemersbedrijf in Alphen aan den Rijn. Bunnik Groep werkt in het publieke domein en wil Nederland iedere dag een beetje mooier maken, of het nu gaat om groener, schoner, beter bereikbaar, veiliger of duurzamer. Wil jij bijdragen aan ...

Infra

Commercieel

Medior

Alphen aan den Rijn

Bedrijfsleider Groenvoorziening & Gebiedsbeheer

Bedrijfsleider Groenvoorziening & Gebiedsbeheer

De toekomst is groen! Daarom zijn wij voor Bunnik Groep op zoek naar een gedreven, ondernemende Bedrijfsleider Groenvoorziening & Gebiedsbeheer die helpt om het bedrijf strategisch en operationeel naar een volgende fase te brengen. Wil jij werken voor een professionele, lokale speler die zeer actief is in verduurzaming en het ontwikkelen van nieuwe technieken? En wil je met je team ...

Infra

Technisch

Management / Directie

Alphen aan den Rijn

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden