085-0737070 info@lakehouse.nl

Jarco vond een nieuwe uitdaging dankzij Lakehouse

door

Precies op het moment dat hij begon te denken over een volgende stap in zijn carrière, plopte er een berichtje van senior consultant bij Lakehouse Maarten Schouten in zijn inbox op LinkedIn. Dinsdag is het zo ver. Dan start Jarco Verboom in zijn nieuwe rol als adviseur duurzame installatie en elektrotechniek bij BAM Advies & Engineering.

,,Ik werkte als duurzaamheidsadviseur en adviseur elektrotechniek bij een middelgroot bedrijf met 100 man. De focus lag daarbij op verduurzaming van bestaand vastgoed en ontwerpen van installaties voor nieuwbouw- en renovatieprojecten”, vertelt Jarco. ,,Ik zat lekker op mijn plek, maar merkte dat ik qua ontwikkelingen vastliep. Binnen dit bedrijf zag ik niet de mogelijkheid om te groeien.”

Net toen Jarco de conclusie trok dat hij misschien beter op zoek kon naar een nieuwe job, kreeg hij een berichtje van Maarten. Zijn profiel sloot namelijk naadloos aan op de kandidaat, die Lakehouse als werving- en selectiebureau zocht voor BAM Advies & Engineering: een adviseur duurzame installatie met ofwel een werktuigbouwkundige achtergrond ofwel een achtergrond in de elektrotechniek.

Benaderd door Lakehouse: ‘De timing kon niet beter’

,,Ik krijg wel vaker berichtjes van recruiters – nog net niet wekelijks, om eerlijk te zijn. Maar de timing van dit bericht kon echt niet beter. Bovendien trok dit aanbod meteen mijn aandacht, omdat BAM het grootste bouwbedrijf is van Nederland. Als dát mijn volgende werkgever zou worden, dan moest ik daar toch zeker mijn ei kwijt kunnen?”, dacht Jarco. Hij ging verder met Maarten in gesprek.

Na een kort telefoongesprek waarin de twee wat informatie uitwisselden over de tak BAM Advies & Engineering enerzijds en de ervaring en ambities van Jarco anderzijds, volgde een persoonlijk kennismakingsgesprek. Vanwege corona gebeurde dat online, via MS Teams. Maarten voelde aan dat er wel eens sprake zou kunnen zijn van een match. En dus stelde hij Jarco voor aan de klant.

Van tevoren tips en terugkoppeling achteraf: ‘Dat gaf vertrouwen’

,,Er volgden twee gesprekken met Jack Weener, manager bij BAM Advies & Engineering, waarvan er één in levenden lijve was. Hij vertelde gepassioneerd over de dingen die ze allemaal doen en was heel vriendelijk. De vragen die ik kreeg waren goed te beantwoorden. Het was echt een open gesprek – niet zo’n sollicitatiegesprek, waarbij je allerlei gekke situaties voorgelegd krijgt – en dat vond ik fijn.”

Wat Jarco ook fijn vond was het contact met Maarten gedurende het hele traject. ,,Hij belde me regelmatig op om te vragen hoe het met me ging, hoe de gesprekken waren verlopen en hoe ik erin stond. Dat vond ik heel prettig. Maarten gaf van tevoren wat tips en belde hij me achteraf even op voor een terugkoppeling. ‘BAM had er een goed gevoel bij, en ik ook’, zei hij dan. Dat gaf me wel vertrouwen.”

‘Zin om me verder te ontwikkelen’

Ook niet onbelangrijk was dat Jarco zijn eigen gevoel goed zat. Hij zag het al helemaal voor zich: werken voor BAM Projectontwikkeling en BAM Bouw. Zijn werkzaamheden blijven veelal hetzelfde als bij zijn vorige werkgever. ,,Maar de omvang van de organisatie en de projecten is veel groter. Dat sprak me enorm aan. In plaats van appartementencomplexen, werk ik straks mee aan hele woontorens.”

Dinsdag is het zover. Dan begint hij als adviseur duurzame installaties en elektrotechniek bij BAM Advies & Engineering. In een vroeg stadium zal Jarco meedenken over de installatieconcepten voor tal van grote projecten. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop me van hieruit weer verder te kunnen ontwikkelen. Nieuwe dingen leren, mijn kennis uitbreiden. Dat moet vast lukken met 220 nieuwe collega’s”, besluit Jarco.

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? In de bouw, installatietechniek, energie, infrastructuur, vastgoed of industrie? Bekijk alle vacatures van onze klanten hier.

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden