085-0737070 info@lakehouse.nl

Drie vacatures vervuld dankzij de inzet van Lakehouse

door

De capaciteit op het stroomnet optimaal benutten met slimme laadoplossingen. Om zo een probleem op te lossen waar íedereen mee te maken heeft: de overbelasting van het elektriciteitsnet. Dat is wat Chargewell op grote schaal wil gaan doen. In binnen- en buitenland. Lakehouse helpt hen die ambities waar te maken door geschikte medewerkers te werven. 

“Tien jaar geleden begonnen we met Lightwell vanuit de ambitie om de openbare verlichting te verduurzamen. Inmiddels behoort het moederbedrijf tot de top 5-spelers op het gebied van ledverlichting in Nederland. De activiteiten zijn uitgebreid naar België en Oostenrijk en aan het portfolio zijn ook de smart city technology van CENT-R en laadoplossingen van Chargewell toegevoegd”, vertelt ceo Peter-Paul Metz. “Het overkoepelende doel van alles wat we doen is overheden, bedrijven en consumenten begeleiden in de energietransitie. Daarom was de uitbreiding van LED naar laadtechnologie ook zo’n logische. Met Chargewell richten we ons op de full range laadoplossingen, variërend van laag vermogen tot ultra fast chargers. Zo voegen we iets toe aan ons aanbod dat we nog niet hadden”, legt hij uit.

Chargewell

Behoefte aan elektrische infrastructuur

De behoefte aan elektrische infrastructuur is enorm en die wordt volgens Peter-Paul alleen maar groter. “Dat komt onder andere door de uitrol van elektrische auto’s. In Nederland rijden we al 5 jaar elektrisch en behoren we tot de koplopers van Europa, maar andere landen zijn dat in rap tempo aan het inhalen. Dankzij de ervaring die wij hier al hebben, worden we internationaal als expert gezien en kunnen we snel groeien.” Maar om die groei te kunnen bijbenen is goed personeel nodig en dát blijkt nog niet zo makkelijk te vinden. “Er zijn veel te weinig kundige mensen in de techniek, laat staan specifiek in de elektrotechniek. Mensen die dan ook nog eens gestructureerd te werk gaan, zijn al helemaal lastig te vinden. Daarom hebben wij de werving voor Chargewell vanaf het eerste moment uitbesteed. Onder andere aan Lakehouse”, vertelt Peter-Paul. Ondertussen zijn er al drie vacatures vervuld dankzij de inzet Lakehouse.

‘De persoonlijke benadering is de crux’

“Ik heb voor Lakehouse gekozen vanwege de persoonlijke benadering. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, krijgt iedereen wel eens een bericht van een recruiter op LinkedIn. Maar een goed bericht raakt je. Dat is geen algemene mailing, maar geeft je het gevoel: hey, deze mensen hebben écht naar mijn profiel gekeken. Lakehouse doet dat zo en volgens mij zit daar de crux. Dat krijg ik in ieder geval wel terug van de kandidaten die ik heb gesproken.” En dat zijn er inmiddels al best wat. Want Chargewell heeft in korte tijd al drie vacatures uitgezet bij Lakehouse. “We zijn begonnen met een Sales Manager en Business Development Manager voor Chargewell Nederland en hebben dat vrij snel daarna uitgebreid naar een Sales Manager EV in Vlaanderen. We hadden al snel twee van de drie vacatures ingevuld en ook voor de derde functie is inmiddels ook vervuld.”

Ik heb voor Lakehouse gekozen vanwege de persoonlijke benadering. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, krijgt iedereen wel eens een bericht van een recruiter op LinkedIn. Maar een goed bericht raakt je.

‘Méér dan alleen werving- en selectie’

Niet alleen het eindresultaat is Peter-Paul goed bevallen, ook over het traject is hij te spreken. “Charlot (de consultant, red.) deed méér dan alleen werving en selectie. Ze stuurde wekelijkse voortgangsrapportages, gaf me na het eerste gesprek met iedere kandidaat zowel mondeling als schriftelijk een samenvatting en deed zelfs een stukje agendabeheer. Ze dacht proactief mee en zorgde er bij de werving in Vlaanderen

peter-paul interviewbijvoorbeeld voor dat ik op één dag meerdere gesprekken kon combineren.” Ook werd er ruimte gemaakt voor extra gespreksrondes. “De kandidaten gingen eerst in gesprek met Charlot, daarna met mij en daarna met nog twee andere collega’s. Wij zijn een mkb-onderneming met 40 medewerkers en kunnen ons niet veroorloven om de verkeerde keuze te maken. Onderling samenwerken is ontzettend belangrijk en een kandidaat moet goed bij ons passen. Door de extra gespreksrondes konden we beter beoordelen of er ook in het karakter een match was.”

Chargewell: een plek waar je kunt pionieren

Dat er al drie vacatures vervuld zijn, dankzij inzet, is overigens niet alléén te danken aan de inzet van Lakehouse, denkt Peter-Paul hardop. “In deze

uitdagende markt zegt dat ook heel veel over ons eigen bedrijf. Hoe kandidaten ons zien en ons waarderen. Je werkt hier elke dag aan een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft: de overbelasting van het elektriciteitsnet. Dat is ontzettend leuk en inspirerend.” Bovendien werk je bij Chargewell in een startup binnen een scale-up. “Bij ons zijn de lijnen kort en kun je snel schakelen. Je zit meteen met de beslissers aan tafel. De sky is the limit en alles is mogelijk. Je kunt hier pionieren en mag zelf dingen bedenken. Als je het hebt over marketingmateriaal, de manier waarop je de markt benadert, de segmenten waar we ons op richten: alles kan. Bedenk je het vandaag? Dan gaan we het morgen doen. Wij doen boter bij de vis en dát spreekt aan.”

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden