085-0737070 info@lakehouse.nl

Val op met videovacatures

door

Organisaties hebben een grote vraag naar nieuw personeel, maar het is een uitdaging om op te vallen tussen alle openstaande vacatures. Hoe zorg je ervoor dat jouw vacature toch opvalt en de aandacht trekt van de juiste kandidaten? Het antwoord is: met videovacatures! Joey Bouten, de Video Producer van Lakehouse, legt uit waarom videovacatures zo populair zijn.

Joey: “Videovacatures zijn een opkomende trend in de wereld van werving en selectie.” Logisch, want ze bieden talloze voordelen! Joey noemt er een paar. “Door een vacature visueel te maken, help je potentiële kandidaten direct een duidelijk beeld te krijgen van de werkomgeving en jouw organisatie. Je kunt zelfs een stap verder gaan door een medewerker aan het woord te laten in de video en een persoonlijke ervaring te laten delen. Dit creëert een gevoel van vertrouwen.” Met videovacatures kunnen potentiële kandidaten eerder een band ontwikkelen met de organisatie en de mensen die ze in de video zien.

“Videovacatures zorgen voor een betrokkenheid bij de organisatie. Je kunt potentiële kandidaten zelfs de werksfeer laten ervaren! Dit leidt vaak tot meer sollicitaties.”

Laat kandidaten de werksfeer ervaren

Videovacatures onderscheiden zich van traditionele vacatures doordat ze veel authentieker overkomen. Dit is essentieel in tijden van een krappe arbeidsmarkt. Joey voegt toe: “Het beeld springt eruit en vertelt veel meer dan het lezen van een tekstuele vacature. Je kunt de werkomgeving tonen, het kantoor laten zien en via de video zelfs de werksfeer laten proeven. Dit leidt vaak tot meer sollicitaties en potentiële kandidaten.”

Val op en trek aandacht

Maar dat is niet alles, videovacatures doen het ook goed op sociale media. Elke videovacature wordt automatisch afgespeeld, waardoor sollicitanten direct met de vacature in aanraking komen, zelfs als ze het geluid uit hebben staan. We voegen namelijk ondertiteling toe aan elke video, zodat de vacatures ook zonder geluid een krachtig en inhoudelijk verhaal vertellen.

Professionele videoproductie

Wil je ervoor zorgen dat jouw vacatures opvallen? Schakel ons dan in om jouw vacatures niet alleen tekstueel, maar ook visueel onder de aandacht te brengen. Bij Lakehouse werken we met een ervaren videoproductieteam dat snel en professioneel te werk gaat. Joey zegt: “Onze ervaring helpt bij het efficiënt opnemen en monteren van video’s, zodat de vacature zo snel mogelijk gedeeld kan worden. De opnames zelf worden meestal binnen een dagdeel gemaakt. Enkele werkdagen na de opname staat de videovacature al online.”

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden