085-0737070 info@lakehouse.nl

Een dag in het werkleven van… Charlot

door

Charlot Altena: een van onze spontane consultants werving & selectie. Benieuwd hoe het eruit ziet aan de andere kant van de telefoon? Wij nemen je mee in een werkdag van Charlot.

Of je haar nou van de kant van de opdrachtgever kent of als kandidaat, één ding is duidelijk: Charlot werkt vol enthousiasme en heeft passie voor haar werk. Ze is verantwoordelijk voor haar eigen opdrachtgevers en zoekt voor elke vacature naar dé geschikte kandidaat. Maar wat zijn eigenlijk de werkzaamheden die er nog meer bij komen kijken? Charlot vertelt: “Ik werk voor opdrachtgevers die bij mij passen of die ik uitdagend vind en voor de functies die ik interessant vind. Geen dag is hetzelfde. Je hebt veel contact met verschillende mensen en je bent zowel verantwoordelijk voor verschillende processen, als voor je eigen groei”. Een gevarieerde functie met veel uitdagingen dus.

“Je leert gaandeweg en daar krijg je de ruimte voor. Ik blijf me inzetten want we zijn als team verantwoordelijk voor onze successen.”

Charlot Altena Consultant Lakehouse

Geen dag hetzelfde

Als consultant is geen dag hetzelfde. Ben je bezig in de afrondende fase of sta je nog aan de start bij het zoeken van een kandidaat? Dat heeft natuurlijk allemaal invloed op hoe je werkdag verloopt. Al begint bij Charlot elke dag hetzelfde: met een heerlijke kop koffie. Alle consultants zijn vrij om hun dag in te delen hoe zij dat willen, maar voor Charlot is haar routine haar weg naar succes. “Ik start mijn dag vaak met de algemenere werkzaamheden, zoals het afwerken van mijn mail, agenda, telefoon en LinkedIn. Verder controleer ik ook de status van al mijn lopende procedures en werk ik mijn takenlijst bij.”

Eerlijkheid duurt het langst

Charlot is verantwoordelijk voor haar eigen porfolio en zoekt dan ook regelmatig naar nieuwe opdrachtgevers.  Om een plaatsing succesvol te maken moet ze er ook persoonlijk bij betrokken zijn. Het is daarom niet alleen belangrijk dat de opdrachtgevers bij Lakehouse passen, maar juist ook bij Charlot zelf. En daar is ze transparant in: “Ik benader de opdrachtgevers en geef ze informatie over Lakehouse, de werkwijze en wat ze van mij kunnen verwachten. Het is belangrijk om open te zijn en duidelijk te stellen wat we aan elkaar hebben.”

Charlot en de kandidaat

De zoektocht naar een nieuwe kandidaat. Het is de uitdaging die Charlot veel energie geeft in haar werk. Een groot deel van het vinden van de juiste kandidaat draait om het voorwerk. Wat is belangrijk voor de opdrachtgever en wat zoeken zijn nou echt in een toekomstige collega? Het draait natuurlijk om het vinden van de geschikte kandidaat, maar toch draait het ook veel om de wensen van de opdrachtgever. Charlot gaat dan ook voor een uitgebreide intake om inzicht te krijgen in de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Na de intake heeft ze het helemaal duidelijk. Ze maakt een profielschets van de ideale medewerker voor de functie en zet op een rijtje waar ze precies naar zoekt. Met dit beeld neemt ze nog een kijkje naar de organisatie om nog meer van de bedrijfscultuur in kaart te brengen en om de laatste puntjes op de i te zetten. De zoektocht kan nu echt beginnen.

“Ik vind het niet alleen belangrijk dat de opdrachtgever een nieuwe medewerker krijgt die bij het team en het bedrijf past, maar ik kijk ook of de opdrachtgever en functie genoeg uitdagingen bieden voor de kandidaat.”

Charlot Altena Consultant Lakehouse

Kwaliteit boven kwantiteit

Binnen Lakehouse benaderen we niet honderden mensen per keer. We zoeken naar de kandidaten die iets voor de organisatie kunnen betekenen, maar waarbij de organisatie ook écht iets voor de kandidaat kan opleveren. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk om de opdrachtgevers ook op de hoogte te houden. Zo houdt Charlot een vinger aan de pols en kan ze haar zoekopdracht blijven optimaliseren. Elke contactmoment zorgt namelijk voor waardevolle feedback wat uiteindelijk zal leiden tot een perfecte match.

Lunch

Rond een uur of 12 wordt het harde werken even onderbroken. Er moet tenslotte ook gegeten worden. Samen met haar collega’s laadt ze even bij aan de eettafel. Een gezellig moment met haar collega’s en veel verschillende onderwerpen, maar wel even momentje los van haar werk. Nadat iedereen weer op de hoogte is van Charlot haar paard, trainingen in de sportschool en haar grappige verhalen van het weekend, is het dan weer de hoogste tijd om weer verder te gaan met haar zoektocht naar kandidaten.

“Het leuke aan Lakehouse is dat je vanaf dag één meedraait en invloed hebt. Je krijgt begeleiding maar je wordt wel uitgedaagd en krijgt veel vrijheid om je taken in te vullen zoals jij dit wil.”

Consultant bij Lakehouse

Wat zijn volgens Charlot de eigenschapen die een consultant bij Lakehouse succesvol maken? Zij vertelt: “Een consultant bij Lakehouse is iemand die gedreven is en zelfstandig kan werken. Je kan makkelijk verbinding maken met anderen en je vindt dit ook leuk om te doen. Daarnaast ben je ambitieus en heb je een hands-on mentaliteit.” In dit werk lopen regelmatig procedures door elkaar heen, want alles zit in een ander stadium. De ene klant heeft al een aanbod gedaan aan een kandidaat en bij een andere vacature moet de search nog beginnen. “Daar is structuur voor nodig. Het controleren en bijhouden van alle statussen moet je regelmatig blijven doen. Anders houd je het niet meer bij”, aldus Charlot. Maar wat het nou echt leuk maakt voor Charlot om te werken als consultant? Dat is dan toch dat je vanaf dag één meedraait en invloed hebt bij Lakehouse. Je krijgt de vrijheid om je taken in te vullen zoals jij dit wil, maar wordt tegelijk ook uitgedaagd in je functie. “Er zijn veel groeimogelijkheden, maar jij bepaalt hoe groot deze groei is”.

Wij zoeken op dit moment nieuwe collega’s op het gebied van werving & selectie in zowel juniorposities als meer ervaren rollen en diverse specialisaties. Bekijk onze “Werken bij” pagina.

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden