085-0737070 info@lakehouse.nl

Sacha vond een nieuwe uitdaging dankzij Lakehouse: ‘Blij dat ik de stap heb gemaakt’

door

Haar inbox op LinkedIn stroomde vol met berichten van recruiters. Maar Sacha Voulon-Tibboel kwam nooit in de verleiding om te reageren. Ze was nota bene niet op LinkedIn gegaan om van baan te veranderen. Toch wist Lakehouse-recruiter Charlot Altena haar ervan te overtuigen om te solliciteren op de rol van Sales Manager bij Chargewell. “Ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt.”

“Ruim veertien jaar ben ik werkzaam geweest bij mijn vorige werkgever. Ik had het er ontzettend naar mijn zin en heb mezelf continu mogen ontwikkelen. Het was dan ook puur uit nieuwsgierigheid naar de ontwikkelingen in de markt dat ik eens op LinkedIn ben gaan rondneuzen. De energietransitie is een ontzettend hot item op het moment en ik was benieuwd wat er verder gebeurde in de wereld om ons heen. Ik had totaal niet de intentie om een nieuwe baan te vinden en weg te gaan”, vertelt Sacha.

Dat veranderde toen Charlot Altena, consultant bij Lakehouse, haar tegenkwam tijdens de zoektocht naar geschikte kandidaten voor een aantal openstaande functies bij Chargewell. “Sinds ik LinkedIn had geactiveerd, kreeg ik continu berichten binnen van recruiters. Maar in tegenstelling tot al die andere berichten, trok die van Charlot wél mijn aandacht. Het was duidelijk dat ze mijn profiel echt had bekeken en daadwerkelijk dacht dat de functie bij me paste”, geeft Sacha aan.

Chargewell

Innovatieve startup: ‘Ontzettend gaaf’

Het bericht was persoonlijk en bevatte een uitgebreide toelichting van het bedrijf Chargewell. Dat sprak Sacha direct aan. “Zelf was ik al werkzaam in de e-mobility sector, maar dit ging om laadtechnologie in een veel bredere zin van het woord. Bovendien is Chargewell een startup, die zich richt op innovaties. Dat maakte het voor mij interessant om het gesprek aan te gaan: met de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, kon ik hier echt iets nieuws gaan neerzetten. Dat leek me ontzettend gaaf.”

Sacha ging in gesprek met Charlot om zich verder te oriënteren op de mogelijkheden en sprak al snel af met de ceo van het moederbedrijf Lightwell, Peter-Paul Metz. In totaal volgden er nog zo’n drie gespreksrondes, waarbij Sacha een aantal assessments moest doen om aan te tonen wat ze in huis had. “Charlot heeft na elk gesprek altijd geïnformeerd hoe het ging. Ze hield continu de vinger aan de pols en volgde elke stap netjes op.” En dat kon Sacha naar eigen zeggen wel waarderen.

Chargewell

Genoeg tijd voor een weloverwogen besluit

Dat er op verzoek van de opdrachtgever een aantal extra gespreksrondes waren tijdens het sollicitatieproces, vond ze ook erg fijn. “Zo kon ik zelf ook een goede overweging maken”, aldus Sacha. “Als ik binnen twee weken had moeten beslissen, had ik het waarschijnlijk niet gedaan. Ik wilde er goed over nadenken, niet zomaar mijn job – die ik al 14 jaar met veel plezier uitoefende – opzeggen, maar een weloverwogen besluit nemen. En die kans heb ik gekregen.”

In april 2022 begon ze in haar nieuwe functie als Sales Manager bij Chargewell en dat bevalt haar opperbest. “Ik ben de eerste persoon die deze rol vervult. Dus alles moet vanaf het begin worden opgezet. Voorbeelden van mijn verantwoordelijkheden? Processen ontwikkelen, salesteams managen, nieuwe partners aantrekken en deelnemen in het managementteam. Op dit moment zijn we ook flink aan het investeren in een nieuwe website, met een speciaal CRM-systeem en marketingcampagnes, waarmee we in september live gaan. Dat is een hele operatie en dat vind ik geweldig om te doen.”

Grote ambities: ‘The sky is the limit’

De sprong in het diepe heeft voor Sacha duidelijk goed uitgepakt. “Ik doe zoveel nieuwe dingen, kom veel meer buiten de deur, stuur de salesteams aan en werk niet alleen in Nederland, maar ook in België. Het is een compleet nieuwe uitdaging die ik ben aangegaan en dat is zó ontzettend gaaf. Hoe vaak komt er een startup voorbij die jij mag gaan helpen opzetten? Zo’n uitdaging krijg je niet elke vijf jaar op je bord, dus ik ben blij dat ik mijn kans heb gegrepen. ”

En dan is dit allemaal nog maar het begin, weet ze. “Onze ambities zijn groot. Wij willen tot de grote spelers gaan behoren als het gaat om laadpaalleveranciers. En ik ben ervan overtuigd dat daar plek voor is in deze markt. Aan mij de taak om Chargewell op de kaart te zetten. In Nederland, België & Oostenrijk en wie weet in de toekomst ook nog in andere landen. Het stond al in de vacaturetekst en ik ervaar het nu ook echt zo: the sky is the limit”, besluit Sacha tevreden.

Sacha Voulon-Tibboel Chargewell

Wil je weten hoe Peter-Paul Metz, ceo van Lightwell, de samenwerking met Lakehouse heeft ervaren?
Dat lees je in dit interview!

 

Kunnen wij iets voor je betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Bel ons

085-0737070

Waarin wij ons onderscheiden

w

Persoonlijke aanpak

Kennis van de markt

Z

Gegarandeerd een oplossing

Open sollicitatie

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden